Virgin Milonga on kokonaisvaltainen tangokokemus. Tule tanssimaan, kuulemaan ja näkemään tangoa valovoimaisten tanssijoiden ja bandoneonistien seurassa.
Email not displaying correctly?
View it in your browser.

Tiedote

Virgin Milonga Musiikkitalo/Klubi 16.12 klo 19-23

Koreografit Minna Tuovinen ja Martin Heslop ovat vuosia tutkineet ja kehittäneet tangoa nykytanssikoreografin silmin. Jo 1990-luvun alusta lähtien he ovat tuoneet tangon elementtejä teoksiinsa. Koreografit näkevät tangon avaimena luovaan keholliseen kommunikaatiokieleen, joka mahdollistaa psykologisesti monitasoisen tulkinnan, rikastaa liikesanastoa ja herkistää tanssijoiden välistä kommunikaatiota. Nämä asiat ovat olleet vahvasti esillä heidän 2000-luvun teoksissaan kuten Tango For the Emotionally Famous, Tango Noir ja Scifitango.

2000-luvun alusta lähtien Tuovinen ja Heslop ovat kehittäneet Improtangoa. Tarkoituksena on ollut luoda sellainen opetusmetodi,jossa keskitytään siihen mistä askeleet syntyvät, miten niitä luodaan ja miten niitä viestitetään toiselle sen sijaan, että opetetaan valmiita askelkuvioita. Improtangon moderni lähestymistapa yksinkertaisine ja selkeine harjoituksineen avaa tangon hienoukset kaikille. Tango sosiaalisena tanssina ja esittävänä tanssitaiteena ei ole kehittynyt Suomessa. Tango on osa suomalaista kulttuuria ja siinä on paljon potentiaalia, jos sitä kehitetään ja päivitetään.

Tämän syksyn aikana Tuovinen ja Heslop kiersivät 10 eri kirjastossa Helsingissä TangoConTexto tapahtuman puitteissa. Tarkoituksena oli luoda matalan kynnyksen tapahtuma, jossa ihmiset pääsevät aktiivisesti osallistumaan huipputekijöiden opastamana tangon maailmaan. Ensi syksynä As2wrists Dance Company järjestää Suomi Tango Festivaalin Helsingissä, jonka tavoitteena on haastaa ja innostaa muita nykytanssikoreografeja käsittelemään tangoa luovasti omalla tavalla sekä luoda uutta ja aktiivista tangokulttuuria.

Virgin Milonga

Virgin Milonga on koreografipari Minna Tuovisen ja Martin Heslopin uusin ensi-ilta. Se on kokonaisvaltainen tangokokemus. Ilta alkaa Improtango opetuksella. Koreografipari ohjaa yleisön tangon saloihin. Kuka tahansa pääsee kokemaan tangon hurmosta helposti lähestyttävien harjoitusten avulla. Tuntia säestää argentiinalainen bandoneonisti Mercedes Krapovickas

Opetuksen jälkeen lta jatkuu Krapovickasin tunteikkaan soiton tahdissa.

Ilta huipentuu Tuovisen, Heslopin sekä bandoneonistin Mikko Heleniuksen esitykseen. Esityksessä yhdistyy tanssijoiden vahva ja intohimoinen tanssi sekä Heleniuksen provokatiivisesti ja runollisesti tulkitsema tangomusiikki.

Ilta jatkuu milongan parissa Heleniuksen virtuoottisen musiikin tahdittamana.

Liput: 24.50 €/ 16.50 €
Hinnat sisältävät palvelumaksun
Osta lippu
Facebook
As2wrists Dance Company

Minna Tuovinen ja Martin Heslop ovat kokeneita koreografeja, tanssijoita, filmintekijöitä ja opettajia. He ovat luoneet yhdessä yli 50 tanssiteosta, joista useat ovat olleet tilausteoksia kotimaisille ja ulkomaisille festivaaleille. Pari on saanut paljon kiitosta tangoa ja nykytanssia yhdistävistä teoksista, joita on esitetty eri puolilla Argentiinaa, Brasiliassa, Kolumbiassa, Euroopassa ja Suomessa.

Mikko Helenius on valmistunut kirkkomuusikoksi Sibelius-Akatemiasta ja työkentelee kanttorina Helsingissä. Monikulttuurinen musiikki ja monityylinen improvisointi ovat Mikolle läheisiä. Mikko on soittanut bandoneonia 90-luvulta asti. Hän on esiintynyt ja levyttänyt tangoyhtyeissä useissa maissa sekä säveltänyt ja sovittanut tangomusiikkia. Hän saa bandoneonin puhumaan, kuiskimaan ja laulamaan kuin elävän ihmisen.

Mercedes Krapovickas on bandoneonisti, pianisti, säveltäjä ja musiikkitieteilijä Argentiinasta. Mercedes välittää esityksissään tunnetta ja perinteitä.Tango ei ole hänelle vain yksi tyylisuunta. Vaikka tango syntyi Río de la Platassa, se on universaalia musiikkia ja sisältää elementtejä monista eri kulttuureista. Näin ollen jokainen pystyy tangon avulla ilmaisemaan tunteitaan. Mercedes on esiintynyt sooloartistina soittaen erityisesti bandoneonille tehtyjä kappaleita sekä omia sävellyksiään. Hän on esiintynyt myös useiden eri yhtyeiden ja orkestereiden kanssa. Hänen esiintymisensä ovat aina kokonaisvaltaisia elämyksiä, joissa argentiinalaisen tangon tunnelataus on vahvasti läsnä.


            unsubscribe from this list   

copyright Martin Heslop 2016