Monitasoinen ja kiehtova
nykytanssia ja tangoa
yhdistävä esitys

Suhde oli tuhoontuomittu, ainakin fiktiivisesti

Tango Noir

Koreografia ja Tanssi - Minna Tuovinen ja Martin Heslop

Valosuunnittelu - Pasi Pehkonen

Tulevat Esitykset

Huhtikuussa - Malmitalossa Helsingissa

Toukokuussa - TANZOFFENSIVE 2015 Leipzigissa

Monitasoinen tarina

Tango Noir on kiehtova nykytanssia ja tangoa yhdistävä esitys. Vahvojen jännitteiden teos leikittelee tangon konventioilla ja arkkitypeillä. Teoksen miljöö on privaatti milonga, jonne mies on kutsunut naisen. Ilta ei mene odotuksien mukaisesti ja tarinan ihmissuhteen kohtalona on tuho, ainakin fiktiivisesti. Tango Noir teoksen ensi-ilta oli Kokoteatterissa Helsingissä vuonna 2012 ja koreografit ovat esittäneet sitä menestyksekkäästi erilaisille yleisöille ympäri Suomea sekä kiertueilla Argentiinassa ja Kolumbiassa.

Katso Tango Noir Vimeossa

Tango Noir maailmalla

Tango Noir teos on provakatiivinen teos ja siinä kyseenalaistetaan useita tangoon liittyviä peruselementteja-ja aiheita. Ryhmälle oli kiinnostavaa viedä teos Tangon mekkaan Argentiinaan ja kokea yleisön vastaanotto. Kolmen kaupungin kiertue toteutettiin syyskuussa 2013. Yleisö Buenos Airesin VideondanzaBa ja Internacional festival de Teatro Mercosur (Cordoba) festivaaleilla sekä Marcos Juarezin 100-vuotisjuhlilla oli teoksesta innoissaan ja teosta esitettiin täysille katsomoille.

Täysille katsomoille

Lokakuussa 2014 ryhmä kutsuttiin vierailulle Caliin Kolumbiaan. Tango Noir teosta esitettiin myös siellä täysille katsomoille. Teos on saanut kaikkialla upean vastaanoton ja siitä on tullut yksi ryhmän suosituimmista teoksista.

Tango Noir - Taiteellinen työryhmä

Responsive image

Martin Heslop Minna Tuovinen - Koreografit/Tanssijat

Minna Tuovinen ja Martin Heslop ovat olleet suomalaisen tanssin kiinnostavimpia ja innovatiivisimpia tekijöitä 90-luvulta lähtien. Suomalais/englantilaisen koreografiparin yli 20 vuotta kestäneen yhteistyön myötä on syntynyt yli 50 teosta. Vuonna 1999 perustamalleen As2wrists Dance Companylle he ovat luoneet 13 koko illan teosta, joista useat ovat olleet tilausteoksia kotimaisille ja ulkomaisille festivaaleille.

Lue lisää

Responsive image

Pasi Pehkonen - Valosuunnitelija

Pasi on valosuunnittelun konkari ja työskennellyt monien suomalaisten tanssintekijöiden kanssa. Hän on pitkään toiminut myös Ismo Alangon valomiehenä. Hän on tehnyt yhteistyötä Tuovisen ja Heslopin kanssa jo vuodesta 1994 lähtien.

Lue lisää

Argentiinalaista tangoa modernisti

Suomalainen Minna Tuovinen ja englantilainen Martin Heslop ovat modernisoineet argentiinalaista tangoa. He palasivat menestyksekkäältä Argentiinan-kiertueelta ja tulivat Suomeen Kanneltaloon esiintymään. Kun argentiinalaisessa tangossa mies on varsinainen riikinkukko, kaksikon nykytangossa nainen vie ja pistää hepun lujille seksikkäästi, tarvitsevasti, uhmakkaasti. Punatukkainen ja naisellinen Minna sopii rooliinsa hienosti. Martin, komeana ja pitkätukkaisena hurmurina, epätoivoisessa rakkaudessaan, on huumaavaa katsottavaa. Hänen epätoivonsa saa hänet vammautumaan, jopa halvaantumaan. Nainen kiertää kehää ympäri miehen, kaikki valta käsissään.

Lähdin teatterista täynnä intoa. Mielessäni pauhasivat illan musiikki, värit ja kuvat. Kanadalainen psykologi Sue Johnson on jo kauan verrannut parisuhdetta tanssiin, mutta nämä esitykset olivat päässeet paljon psykologiankirjoja edemmäs. Ne koskettelivat sitä, miten parisuhteissa käydään valtataistelua, mutta miten herkästi rakkauden edessä myös nöyrrytään, vailla ehtoja.