Yksinäisyydestä
on tulossa epidemia

Tanssi luo epätäydellisiä kopioita
sisäisen maailmamme ohikiitävistä
hetkistä ja rakenteista

Scifitango

Koreografia ja Tanssi - Minna Tuovinen ja Martin Heslop

Valosuunnittelu - Pasi Pehkonen ja pukusuunnittelu - Kaisa Kemikoski

Rakkauden tulevaisuus

On vuosi 2050 ja rakkauden tulevaisuus on uhattuna. Yksinäisyydestä on tulossa epidemia. Yksi näistä miljoonista onnettomista ihmisistä on BoB. Hän katselee kaapelikanavaa ja huomaa Sciftango kumppanit mainoksen. Miehen elämä muuttuu.

Pystyykö Scifitango kumppanit tarjoamaan Bobille mahdollisuuden uudenlaiseen ja luovaan lähestymistapaan rakkauden etsinnässä ja jakamaan uusia visioita tulevaisuuden onnellisuuden saavuttamiseksi? Vai onko Bob vain yksi rikkinäinen sielu, joka vetää puoleensa toisia samanlaisia?

Hienovaraisuuksia ja ristiriitoja

Sciftango on koreografiparin Minna Tuovisen ja Martin Heslopin itselleen luoma vahva ja arvoituksellinen nykytangoteos. Se on täynnä hienovaraisuuksia ja ristiriitoja.

Tanssi luo epätäydellisiä kopioita sisäisen maailmamme ohikiitävistä hetkistä ja rakenteista. Eleitä voi tulkita monella tavalla, ehkäpä rakkauden, vastenmielisyyden tai välinpitämöttömyyden osoituksiksi. Kaikesta huolimatta ne muistuttavat meitä ihmisen hauraudesta ja haavoittuvaisuudesta.

Scifitango Dating Agency

There is a fundamental block occurring on a global level that disconnects people from living their ultimate truth and destiny even while it is seemingly in front of them.

Don’t live in a loveless void. Call Sciftango dating. Our operators are ready to take your call 24/7.Scifitango is the future of love. We at Scifitango dating will give you the possibility to create and express new approaches to love and dating and to share a new vision for future happiness.

Our dancestroids are completely reliable and come with the 6 month’s money back guarantee.

The greatest gift you can give to someone you love is a 6 week free trial at Scifitango dating, but remember we at Sciftango give you a step to love but it takes two to tango.

Scifitango - Taiteellinen työryhmä

Responsive image

Martin Heslop Minna Tuovinen - Koreografi/Tanssija

Martin Heslop on kotoisin Middlesbroughsta Englannista ja Minna Tuovinen Kuopiosta. Molemmat ovat opiskelleet nykytanssin ja modernin tanssin huippujen johdolla legendaarisissa kouluissa Lontoossa ( Laban Centre) ja New Yorkissa (Martha Graham, Erick Hawkins ja Merce Cunningham). New Yorkissa Heslop tanssi Rondo American Dance Theatressa, jonka koreografeina olivat mm. Doug Verone ja Anna Sokolow. Tuovinen tanssi useissa eri ryhmissä ja koreografioi ja esitti omia teoksiaan. He ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 1991 lähtien ja luoneet yli 50 teosta.

Lue lisää

Responsive image

Pasi Pehkonen - Valosuunnitelija

Pasi on valosuunnittelun konkari ja työskennellyt monien suomalaisten tanssintekijöiden kanssa. Hän on pitkään toiminut myös Ismo Alangon valomiehenä. Hän on tehnyt yhteistyötä Tuovisen ja Heslopin kanssa jo vuodesta 1994 lähtien.

Lue lisää

Responsive image

Kaisa Kemikoski - Pukusuunnitelija

Kaisa on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2004. Hän on työskennellyt pukusuunnittelijana laaja-alaisesti teatterin, tanssin, sirkuksen, television sekä elokuvan parissa. Scifitango on ensimmäinen yhteistyö Tuovisen ja Heslopin kanssa.

Lue lisää

Scifitango on lohduton tarina yksinäisyydestä

Minna Tuovinen ja Martin Heslop ovat oman tiensä kulkijoita, jotka tekevät trendeistä riippumatonta tanssia. On pitkä aika siitä, kun viimeksi olen nähnyt heidän töitään. Kylmäksi ne eivät ole jättäneet koskaan.

Aiemmin taiteilijapariskunnan tyyli oli hyvin abstrakti. Siksi uutuus Scifitango yllättää kertovalla ja juonellisella tyylillään. Tangoa kyllä, mutta ei mitään pystypainia. Tuovinen ja Heslop ovat opiskelleet Buenos Airesissa argentiinalaista tangoa vuosikaudet. Sen tunnistaa erityisesti jaloista ja niiden koukkauksista. Muuten heidän tangonsa on etäännytettyä ja liudennettua. Sitä tuskin tunnistaa. Scifitango on synkkään tulevaisuuteen sijoitettu, yksinäisyydestä kertova esitys. Vuosi 2050 esitetään samaan tuttuun futuristiseen tyyliin, kuten Blade Runnerissa tai Metropoliksessa. Jännittävää, että tulevaisuus näyttää aina melko samalta, kuvaillaan sitä milloin hyvänsä. Me elämme tulevaisuutta älypuheliminemme, mutta se on aika tylsää. Tulevaisuudessa pitää olla folioasuja ja pelkistettyjä valkoisia tiloja, kuten tässä.

Tarina on lohduton. Heslopin esittämä mies on yksi miljoonista yksinäisistä, joka vuokraa ostoskanavalta itselleen tangopartnerin – siis eräänlaisen prostituoidun. Minna Tuovisen esittämä hahmo on koneihminen, joka tarjoaa tilapäisiä keinotunteita. Mies tuntuu tajuavan sen, mutta lankeaa silti yhä uudestaan teknolohtuun. Paikoin juttu tuntuu kieli poskessa tehdyltä, mutta kokonaisuus koskettaa, koska pari esittää sen täydellisen latautuneesti. Heslopin aiempi "formalismikin" on muuttunut heittäytymiseksi, eroottiseksi ja syvästi tulkitun surulliseksi. Tangon opiskelu on tehnyt parille hyvää ja tuonut tanssiin inhimillisyyttä.

Hauskasti futurismiin on sijoitettu retroelementtejä, kuten valintalevypuhelimia, vinyylilevyjä ja Roy Orbisonin laulua. Se kertonee ihmisen kaipuusta "parempaan" menneisyyteen. Scifitango on rehdin pateettinen, mutta sitä tango on!