As2wrists Dance Company

Parityöskentelyn ja nykytangon uranuurtajia

Minna Tuovinen ja Martin Heslop ovat olleet suomalaisen tanssin kiinnostavimpia ja innovatiivisimpia tekijöitä 90-luvulta lähtien. Suomalais/englantilaisen koreografiparin yli 20 vuotta kestäneen yhteistyön myötä on syntynyt yli 50 teosta. Vuonna 1999 perustamalleen As2wrists Dance Companylle he ovat luoneet 13 koko illan teosta, joista useat ovat olleet tilausteoksia kotimaisille ja ulkomaisille festivaaleille. Ryhmä on kehittänyt omintakeisen tanssityylin, joka yhdistää nykytanssia ja argentiinalaista tangoa myös kansainvälistä ihastusta saaneella tavalla. Ryhmän koreografit ovat parityöskentelyn ja nykytangon uranuurtajia Suomessa.

Omaperäinen tyyli

Ryhmä on tullut tunnetuksi omaperäisistä, korkeatasoisista, visuaalisesti vahvoista ja tunteisiin vetoavista teoksista, joissa yhdistyvät rikas liikekieli, monitasoiset jännitteet ja tarinankerronta. Omaperäinen tyyli ja liikekieli on tulosta kahden tanssijan/koreografin läheisestä työskentelystä yli 20 vuoden ajan.

Viimeisten vuosien aikana As2wrists Dance Companyn toiminta on laajentunut, monimuotoistunut ja toimintakenttä entisestään kansainvälistynyt. Toiminnan laatu ja innovatiiviset projektit ovat vieneet ryhmää uusille alueille ja tuoneet ryhmälle uusia haasteita.

Responsive image
Responsive image

Helsingistä maailmalle

Ryhmän kotipaikka on Helsinki. Sen tehtävänä on tarjota monipuolista, omaperäistä ja korkeatasoista tanssitaidetta. Se toteuttaa myös esitys-ja opetustoimintaa eri puolilla Suomea. Ryhmän kansainvälinen toiminta on jo kymmenen vuoden ajan keskittynyt Etelä-Amerikkaan. Se on esiintynyt eri puolilla Argentiinaa, Brasiliaa, Kuubassa ja Kolumbiassa. Esiintymispaikkoina ovat olleet suurten kaupunkien suuret teatterit kuin kulttuurikeskukset keskellä väkivaltaisia ja köyhiä faveloita.

Tourists in name only

Ryhmän nimi As2wrists sai alkunsa Heslopin tyypillisestä englantilaisesta sanaleikittelystä ja vaikka nimi viittaakin turisteihin (As2wrists "Kuin turisteina”) ryhmän toiminta on kaukana turistivierailuista. Sen tärkeänä pyrkimyksenä on esitysvierailujen yhteydessä toteuttaa mm. työpajoja, joiden avulla luodaan kontakti paikallisiin tekijöihin ja yleisöön. Toinen ryhmän tärkeä periaate on pyrkimys pitkäjänteiseen yhteistyöhön.

Responsive image

As2wrists Dance Companyn teoksissa ovat tanssineet

Jyrki Haapala, Susanna Leinonen, Carolyn Diaz, Virpi Juntti, Jonna Aaltonen, Reija Wäre, Teemu Kyytinen, Cesár García, Sampo Kivelä, Francis Guardia, Anne Raudaskoski, Satu Halttunen, Samuli Roininen, Valtteri Raekallio, Pekka Louhio, Kaisu Hölttä