MovesOn

Vuonna 2009 Tuovinen ja Heslop aloittivat MovesOn kansainvälisen kulttuurin kehitysyhteistyöprojektin. Sen päämääränä on luoda pitkäaikaisia kumppanuuksia paikallisten tanssiryhmien ja -organisaatioiden kanssa edistämään sosiaalista ja taloudellista tasa-arvoa tanssin keinoin. He ovat toteuttaneet useita mittavia kulttuurin kehitysyhteistyöprojekteja Argentiinassa ja Brasiliassa.

Responsive image

Bom Jardin

Kohteina ovat olleet mm. kulttuurikeskus Bom Jardin Fortalezassa, Brasiliassa. Keskus sijaitsee kaupungin väkivaltaisimman ja köyhimmän favelan keskellä. Tuovinen ja Heslop työskentelivät paikallisten tanssiopettajien, lasten ja nuorten kanssa. Vierailun kohokohtana olivat improvisaatiot favelan kaduilla, jonne paikalliset ihmiset kerääntyivät katsomaan ja taputtamaan esiintyjille.

Brasilia on valtaisa maa ja siellä on paljon köyhiä ja syrjäisiä kyliä, joissa monissa tanssi elää ainoastaan kunnianhimoisten ja rohkeiden tanssintekijöiden voimalla.

Pikkukaupungissa nimeltään Itapipoca

Koreografit vierailivat yhdessä tällaisessa pikkukaupungissa nimeltään Itapipoca. Ankeista olosuhteista huolimatta usko omaan tekemiseensä oli paikallisella tanssiryhmällä valtaisa ja koreografeille oli ilo ja kunnia päästä työskentelemään ja jakamaan kokemuksia näiden lahjakkaiden tanssintekijöiden kanssa useamman vierailun myötä.

Pieni kalastajakylä Paracuru, Brasiliassa on myös ollut koreografien monien vierailujen kohde. Ex- balettitanssija Flavio Sampaio perusti kotikyläänsä tanssikoulun ja -ryhmän ja siellä koreografeilla on ollut hieno tilaisuus työskennellä tanssiryhmän kanssa tiiviisti.

Responsive image
Responsive image

Tango for No Body

Yhteistyön kohokohtana oli A postcard from Paracuru tanssidokumentin kuvaaminen tuossa eläväisessä ja vieraanvaraisessa kylässä. Koreografeilla oli mahdollisuus päästä tutustumaan läheltä tanssijoiden elämään ja heidän perheisiinsä. Nämä kokemukset ovat jääneet lähtemättömästi koreografien mieleen.

Bahia Blancassa, Argentiinassa Tuovinen ja Heslop työskentelivät paikallisen Cuatroicuarto tanssiryhmän kanssa. He viettivät kaupungissa 4 kuukautta ja lopputuloksena syntyi Tango for No Body teos 9:lle tanssijalle.

Yhteistyökumppaneina ja tukijoina ovat olleet mm.

Suomen Kulttuurirahasto, Suomen Ulkoasiainministeriö, Bienal Internacional de Danca do Céara, Curso Tecnico em Danca yliopisto Fortaleza, Centro Cultural de Bom Jardin, Suomen Brasilian suurlähetystö.