Kansainvälinen toiminta

Responsive image

Kohdistuu Etelä-Amerikkaan

Ryhmä on ollut alusta lähtien kansaivälisesti suuntautunut. Se on esintynyt eri puolilla Eurooppaa ja viimeisten kymmenen vuoden ajan sen kansainvälinen toiminta on kohdistunut Etelä-Amerikkaan ja siellä pääasiallisesti Argentiinaan, Brasiliaan ja Kolumbiaan. Se on tehnyt useita kiertueita, esiintynyt tanssi,-teatteri ja tanssivideofestivaaleilla, koreografit ovat luoneet teoksia eri ryhmille jne. Sen Etelä-Amerikan toiminnasta vastaa ryhmän pitkäaikainen manageri-ohjaaja Silvina Szperling. Ryhmällä on laajat, luotettavat ja pitkäaikaiset yhteistyökumppanit, joiden avulla ryhmä on voinut toteuttaa vuosittain kiinnostavia yhteistyöprojekteja.

Viimeisin kiertue

Ryhmä toteutti kiertueen Argentiinaan syyskuussa 2013. Tuovinen ja Heslop esittivät kotimaisilla ja kansainvälisillä areenoilla paljon kiitosta saanutta teostaan Tango Noir VideoDanzaBa festivaalilla Buenos Airesissa. Ryhmä kutsuttiin myös esiintymään Córdoban suurella teatterifestivaalilla Internacional festival del teatro Mercosur. Córdobassa koreografit pitivät Silvina Szperlingin kanssa Improcamera työpajan yhteistyössä festivaalin ja Centro Cultural de Españan kanssa. Kiertue päättyi esitykseen Marcos Juarezissa, soijalla rikastuneen kaupungin 100-vuotis juhlissa.

Responsive image
Responsive image

Viimeisin kansainvälinen tapahtuma

Lokakuussa 2014 Tuovinen ja Heslop matkustivat Caliin Kolumbiaan, jossa he toteuttivat kaksiviikkoisen residenssin Javeriana yliopistossa. He pitivät siellä 5 päivän Improcamera työpajan Silvina Szperlingin kanssa. Tähän monitaiteelliseen työpajaan osallistui mediataiteen,-viestinnän,-taiteen-ja tanssinopiskelijoita. Työpajan teemana oli luova keho kaupunkiympäristössä. Työpajan kohokohtana oli päivän mittainen kuvausvierailu Caliin, jota värittivät vaarat, yllätykset ja tukahduttavan helteinen sää.

Tango Noir Calissa

Kuva-ja äänimateriaali koottiin lopuksi videoinstallaatioksi. Urbanbody on camera videoinstallaatio toteutettiin paikallisessa galleriassa ja se sai huikean ja monilukuisen yleisön. Osana installaatiota olivat myös opiskelijoiden live-esitykset. Video ja kuvia työpajasta ja installaatiosta on nähtävillä Improcamara fb sivulla. 2 viikkoa kestävän vierailun aikana koreografit esittivät myös Tango Noir teosta täysille katsomoille teatteri Alfonso Borreossa. Residenssi toteutettiin yhteistyössä Javeriana yliopiston, Alliance Frances de Calin ja As2wrists Dance Companyn kesken.

Improcamera

Yhteistyökumppaneina ja tukijoina ovat olleet mm.

Suomen Kulttuurirahasto, Suomen Ulkoasiainministeriö, Bienal Internacional de Danca do Céara, Curso Tecnico em Danca yliopisto Fortaleza, Centro Cultural de Bom Jardin, Suomen Brasilian suurlähetystö.