Improtango

Responsive image

Vantaalta Tangon mekkaan

Tuovisen kiinnostus tangoa kohtaan alkoi jo opiskeluaikana Lontoossa. Suomalainen tangomusiikki raikui teoksissa ja Astor Piazzolankaan vaikutus ei ollut vähäinen. Vuonna 2002 koreografit saivat Vantaan kaupungilta stipendit ja se avasi heille mahdollisuuden lähteä tangon mekkaan Buenos Airesiin.

Tuo odysseia on kestänyt 12 vuotta. Koroegrafit ovat palanneet tangon alkulähteille vuosittain ja asuivat ja työskentelivät siellä vuosina 2007-09. Argentiinassa he ovat esiintyneet, opettaneet, tehneet koreografioita ja kuvanneet tanssidokumentteja.

Improa ja tangoa

Improtangossa yhdistyy uniikilla tavalla tango ja nykytanssi. Se on koreografien pitkän tutkimuksen tuloksena syntynyt rekonstruoitu muoto tangosta, sen peruselementeistä ja improvisaatiosta. Sen lähtökohtana on kehittää kommunikaatiota ja luovuutta, antaa tilaa leikittelylle ja kokeilulle, kasvattaa itseluottamusta sekä antaa konkreettisia työkaluja näiden toteuttamiseen. Koreografit ovat pitäneet useita työpajoja ja tunteja eri kohderyhmille Suomessa ja Etelä-Amerikassa.