Improtango-festivaaliImprotango-festivaali on ainutlaatuinen tanssifestivaali, jossa yhdistyy taidetanssi ja sosiaalinen tanssi. Sen peruslähtökohtana on tarjota huipputason taide-elämyksiä sekä matalan kynnyksen tapahtumia,johon kuka tahansa voi osallistua. Se tarjoaa osallistujalle kokonaisvaltaisen tanssikokemuksen. Festivaali järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa.

TangoNyky

- duettoilta

TangoNyky-duettoilta on osa vuosittain järjestettävää Improtango-festivaalia.
Iltaan Musiikkitalollla on perinteisesti kutsuttu eturivin tanssitaiteiljoita tanssin eri genreistä luomaan tangon inspiroima duetto. Tango puhuttelee ihmisiä. Miten se puhuttelee tanssitaiteiljoita- siitä syntyy kiinnostava yhteentörmäys tai ehkäpä avaus johonkin ihan uuteen. Illan musiikista on vastannut monitaituri Mikko Helenius yhdessä vierailevien muusikkojen että Soul Strings jousiorkesterin kanssa. Vuoden 2021 TangoNyky-ilta tarjoaa kiehtovia ja yllätyksellisiä tulkintoja tangosta nykytanssin, flamencon ja uuden sirkuksen näkökulmasta. Festivaalin taiteellset johtajat Minna Tuovinen ja Martin Heslop ovat jälleen kerran kutsuneet iltaan kiinnostavan joukon taiteiljoita. Illan tilausteosten koreografeina ja tanssijoina ovat Katja Lunden, Janne Marja-Aho, Jenna Broas, Elina Lindfors, Kardo Shiwan, Wilhelmina Ojanen, Louis Sartori do Vale ja Mira Ravald. Illassa esiintyvät myös taiteelliset johtajat Minna Tuovinen ja Martin Heslop.

TangoNyky-duettoilta Musiikkitalon Black Boxissa la 23.10 klo 19.

Kirjasto Tapahtumat

Improtango tarjoaa pehmeää ja tietoista kehon kokonaisvaltaista harjoittamista.
Improtango- kirjastotapahtuma kiertää useissa helsinkiläisissä kirjastoissa syksyn aikana. Se on rento ja mukaansatempaava tapahtuma, joka tarjoaa Improtango-opetusta ja esityksiä paikallisille. Esityksestä ja opetuksesta vastaa Minna Tuovinen ja Martin Heslop ja musiikista huippubandoneonisti Mikko Helenius.

Improtango Kurssit

Tervetuloa Improtangokurssille Jazzfactoryyn. Kurssin kesto 5 viikkoa, tunnit lauantaisin klo 15-16.30.
Kurssin hinta on 60 €/pari. Tunnit 4.9, 11.9, 18.9, 25.9, 2.10 Improtango on koreografipari Minna Tuovisen ja Martin Heslopin kehittämä ja jalostama tanssikieli. Sen juuret ovat argentiinalaisen tangon peruselementeissä, jotka luovat pohjan luovalle, dynaamiselle ja monitasoiselle kommunikaatiolle. Improtangossa keskitytään selkeään ja intuitiiviseen viestintään. Siinä luodaan aito vuoropuhelu, jossa molemmilla kumppaneilla on vaikutusvaltainen rooli. Askelsarjojen oppimisen sijaan yksinkertaisten improvisaation pohjautuvien pariharjoitusten keinoin kehitetään hienovaraista kommunikaatiota ja luodaan uudenalaisia muunnelmia ja mahdollisuuksia. Improtangossa pyritään luovempaan ja ja vapaampaan tanssiin. Ennakkoilmoittautuminen sähköpostitse info@improtango.fi 28.8 mennessä. Varmista paikkasi kurssillr maksamalla kurssimaksu ennakkoon.

Kirkko Tapahtumat

Koreografit Minna Tuovinen, Martin Heslop ja muusikko-säveltäjä Mikko Helenius tuovat kokanaisvaltaisen ja kiehtovan tanssi-ja musiikkikokemuksen kirkkoon.
Maailmamme on täynnä muistoja, mielikuvia, aavistuksia, toiveita, haluja. Tanssiessa olemme takertumatta mihinkään, todellisuutemme on läsnä tässä ja nyt, kuunnellen, ehdottaen, vastaanottaen, aistien. Mieli kulkee hiljaisuudessa keho mukana ei jarruttele eikä tuomitse. Toisen kohtaamisessa minämme paljastuu. Ohjelmaan kuuluu yhteinen tanssihetki. Kaikilla halukkailla on mahdollisuus osallistua luovaan keholliseen hetkeen parin kanssa. Minna ja Martin johdattavat yksinkertaisten pariharjoitusten avulla osallistujat maailmaan, jonka hienovaraiset ja monitasoiset sävyt ja merkitykset syntyvät vain itse kokemalla. Se on hienovaraista kommunikaatiota, tunteita-ja muistoja herättävää, yhdistävää ja toisen kanssa jaettavaa iloa ja myötätuntoa. Se vie kokijan hienolle matkalle liikkeen maailmaan Mikko Heleniuksen tunteikkaan musiikin säestämänä.

Miksi tanssia

Tanssin positiivisia vaikutuksiaTanssi kehittää tasapainoa, tarkkaavaisuutta ja läsnäoloa. Tanssiessa hengitys paranee ja streesi lievenee.
Tanssi lisää kehon voimaa, liikkuvuutta, aerobista kestävyyttä ja hienomotoriikkaa.
Tanssilla on positiivinen vaikutus muistiin ja oppimiskykyyn läpi elämän.
Tanssi kuormittaa kehoa kokonaisvaltaisesti.
Tanssi harjoittaa sekä kehoa että mieltä.
Tanssi tukee sosiaalista osallistumista ja osallisuutta.
Tanssi auttaa luomaan uusia ystävyyssuhteita ja sosiaalisia kontakteja.
Tanssi vaikuttaa myönteisesti mielen vireyteen ja henkiseen kestokykyyn.
Tanssi voimistaa ja virkistää konkreettisesti ja antaa elämyksiä.
Tanssi antaa mahdollisuuden luovalle ilmaisulle.

Minna Tuovinen &
Martin Heslop

Koreografipari Minna Tuovinen ja Martin Heslop He ovat yhdessä luoneet yli 60 tanssiteosta. He perustivat As2wrists Dance Companyn vuonna 1999.
Ryhmä on olemassaolonsa aikana tuottanut 20 kantaesitystä, joista useat ovat olleet tilausteoksia kotimaisille tai ulkomaisille festivaaleille. Ryhmä on tunnettu omaperäisistä, korkeatasoisista, visuaalisesti vahvoista ja tunteisiin vetoavista teoksista.
Se yhdistää uniikilla tavalla nykytanssia ja tangoa, joka on saanut paljon kiitosta sekä kotimaisilla että kansainvälisillä foorumeilla.
Ryhmä on esiintynyt laaja-alaisesti ympäri Suomea ja Euroopassa sekä vuodesta 2006 lähtien laajasti eri puolilla Etelä-Amerikkaa mm. Argentiinassa, Brasiliassa, Kuubassa ja Kolumbiassa.

Sign up to our Newsletter